Gasirea unui psiholog in Cluj-Napoca poate fi o sarcina complicata, mai ales avand in vedere lista imensa de optiuni disponibile. Cautarea poate fi un proces epuizant, mai ales atunci cand vrei sa gasesti terapeutul care sa te inteleaga.
A-ti permite sa fii complet vulnerabil in fata unui strain poate fi infricosator; din acest punct de vedere, este de laudat faptul ca ai ales sa faci primul pas inspre a cauta psihoterapeutul potrivit.
TU DE CE CAUTI UN PSIHOLOG?
Fiecare dintre noi ne regasim, la un moment dat in viata, in experiente caracterizate de tipare de ineficienta, frustrare, vina sau rusine. Fie ca vorbim despre navigarea propriilor emotii si reactii comportamentale sau despre relatiile complexe din care facem parte, procesul psihoterapeutic – in diferitele sale forme – incepe cu acceptarea, in primul rand, a limitelor personale, dar si deschiderea catre explorarea potentialului pe care il detinem. Mai mult decat atat, alaturi de psihologul potrivit, putem ajunge sa traim vieti mai implinite – prin tranzitia dinspre tipare de ganduri si comportamente disfunctionale inspre atitudini de viata concordante cu valorile, scopurile și dorintele individuale.
Mă numesc Petruța Roșu, sunt consilier psihologic, psiholog si psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala. Îmi desfășor activitatea atât sub forma ședințelor față-in-față, cât și în mediul online.
Cred ca avem cu totii dorinta fireasca de a creste ca individualitati si sunt de parere ca psihoterapia este procesul prin care faci exact asta – “cresti” dincolo de conditia actuala.
Sunt increzatoare in ideea ca putem normaliza, impreuna, problemele psihologice cu care ne confruntam cu totii la un moment dat si ca putem trai in comunitati lipsite de stigma si prejudecati in ceea ce priveste sanatatea mentala.
Scopul meu in cadrul sedintelor este acela de a ajuta la atenuarea suferintei care te-a adus pe aceasta cale – cea a acceptarii ajutorului – si de a te indruma inspre constientizarea emotiilor si a tiparelor prin care te raportezi la tine si la lume.
În cabinetul individual de psihologie, lucrez cel mai adesea cu doliul. Desi societatea tinde sa recunoasca doar moartea ca experienta care justifica doliul, in viziunea mea doliul este o reactie emotionala la pierdere; orice tip de pierdere. Asta poate sa insemne pierderea unei relatii, a unui job, sau a casei; pierderea unei emotii, a sanatatii (inclusiv a sanatatii mentale/emotionale) sau a sentimentului de siguranta; pierderea unei viziuni, a unui vis, sau pierderea a unei parti din tine. Astfel de schimbari duc adesea la experientierea confuziei, depresiei sau anxietatii si merita, asadar, sustinere si explorare.